Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

 


                                               ΛΥΠΗΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ


          Αφορμή για την παρούσα ανάρτηση μας έδωσε η επικοινωνία μας με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων για την παραχώρηση αρχειακού υλικού δημοσιονομικού ενδιαφέροντος.Κατά την επικοινωνία μας αυτή μας ζητήθηκε, από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης αυτής,να της γνωρίσουμε τα στοιχεία της/του υπεύθυνης/ου της Βιβλιοθήκης του Γ.Λ.Κράτους,προκειμένου να έρθει σε επαφή και να αναπτυχθεί μεταξύ των Βιβλιοθηκών αυτών μια σχέση συναλληλίας επ οφελεία των ερευνητών-μελετητών της δημοσιονομικής ιστορίας της Χώρας.

       Όπως ήταν φυσικό απευθυνθήκαμε στην αρμόδια  Δ/νση Προσωπικού  από την  οποία πληροφορηθήκαμε μετ εκπλήξεως ότι, δεν υπάρχει ορισμένος εκπρόσωπος για τη Βιβλιοθήκη.Τα δε κλειδιά της αίθουσας,όπου αυτή στεγάζεται βρίσκονται στο Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού,προφανώς επειδή η αίθουσα αυτή χρησιμοποιείται, όπως άλλωστε και στο παρελθόν, για την πραγματοποίηση συσκέψεων πολιτικών προϊσταμένων και υπηρεσιακών παραγόντων ,τόσο του Γ.Λ.Κράτους ,όσο και άλλων Υπουργείων.

       Το γεγονός αυτό μας θλίβει ιδιαίτερα γιατί κατ αυτό τον τρόπο έχει διακοπεί η αλυσίδα της  ενημέρωσης και εν γένει τήρησης του αρχειακού υλικού,που αφορά στη δημοσιονομική ιστορία της Χώρας.Πάντοτε κατά το παρελθόν υπήρχε μόνιμα υπάλληλος επιφορτισμένος με τα σχετικά καθήκοντα (κ.κ. Πέππα,Ψαρρού,Φίλη κ.λπ),που κατέβαλαν ιδιαίτερες προσπάθειες για την ευταξία και ορθή τήρηση του Αρχείου,την ακώλυτη πρόσβαση σ αυτό υπηρεσιακών και μη παραγόντων και μελετητών. Οι υπάλληλοι αυτοί παράλληλα ασχολούνταν και με άλλα καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης των υπηρεσιών του Γ.Λ.Κράτους.

       Σημεία των καιρών θα μου πείτε....γιατί η υποβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης που παρατηρείται επί σειρά ετών έχει πάρει ...σβάρνα  δυστυχώς και την κορωνίδα των δημόσιων υπηρεσιών,το παλαίφατο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

        Κάνουμε έκκληση προς τους αρμοδίους να επανεξετάσουν  το θέμα και να οριστεί άμεσα υπεύθυνος για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης,σημαντική Υπηρεσία για την πληροφόρηση των  ενδιαφερομένων  μελετητών αλλά και των επόμενων γενεών για τα δημοσιονομικά γεγονότα σε καιρούς χαλαιπούς (μνημονίων) και μη.

        Ε.Βεκρής,Δ/ντής ε.τ. Γ.Λ.Κράτους

 

       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου