Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

 


                            ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


           Πριν από λίγο καιρό είδα διάφορες αναρτήσεις και σχόλια στο fb, σχετικά με τα πρόστιμα που επιβάλλονται για την παραβίαση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας. Συγκεκριμένα αναρωτιόνταν διάφοροι για τον προορισμό αυτών των προστίμων ,τα οποία αν κρίνουμε από το μεγάλο αριθμό των παραβατών ανέρχονται σε σημαντικό ύψος.

            Προβληματιζόμενος και εγώ,έψαξα το θέμα,όπως είχα υποσχεθεί στους συνταξιδιώτες του διαδικτύου και προς αποκατάσταση της αλήθειας, δεδομένου ότι μερικοί εξ αυτών ισχυρίζονταν ότι τα εν λόγω έσοδα κατέληγαν στους ο.τ.α. α΄βαθμού, όπως τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ,και  ενημερώνω τους φίλους της ιστοσελίδας ως ακολούθως.

             Με την αριθ.οικ.2/77555/ΔΠΓΠ/26.11.2020 (Β.5248) απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών γράφτηκε στην ταξινόμηση εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, υπό Αναλυτικό Λογαριασμό Εσόδων (A.Λ.E.)1560925001 και με περιγραφή "Πρόστιμα για παραβιάσεις των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωναϊού COVID -16", νέος εκτοβάθμιος λογ/σμός εσόδων.Στον κωδικό αυτό συγκεντρώνονται λοιπόν όλα τα ανωτέρω πρόστιμα  και δεδομένου ότι, όπως έχει εξαγγελθεί, τα έσοδα αυτά θα διατίθενται για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.,θεωρώ ότι οι σχετικές πιστώσεις θα εγγράφονται "εις ύψος"( ισόποσες πιστώσεις με τα εισπραττόμενα έσοδα), στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας. Εύλογα θα αναρωτηθείτε,καλά ως εδώ αλλά μέχρι τις 16.11.2020 τι γινότανε. Ψάχνοντας και πάλι είδα ότι σύμφωνα ,με την αριθ.1016/14/62/9.4.2020(Β.1275) κ.υ.α τα πρόστιμα αυτά εντάσσονταν και πάλι όμως, ως δημόσια έσοδα, στον Α.Λ.Ε.1560989001"Λοιπά πρόστιμα και χρηματικές ποινές".Δηλαδή και τότε τα έσοδα αυτά ήταν έσοδα του δημοσίου και σε καμιά περίπτωση έσοδα των ο.τ.α. α΄βαθμού,απλά πήγαιναν σε έναν γενικότερο Α.Λ.Ε.

        Αυτά λοιπόν για γενικότερη ενημέρωση των φίλων μας και όχι μόνο,από υπηρεσιακή διαστροφή και για την αποκατάσταση της αλήθειας.Όμως εν προκειμένω θα ευχόμουν τα έσοδα αυτά να ήταν μηδενικά λόγω του ότι όλοι οι πολίτες θα είχαμε συνειδητοποιήσει τους κινδύνους της πανδημίας και θα τηρούσαμε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα που λαμβάνονται από την πολιτεία ,ύστερα από εισήγηση διακεκριμένων επιστημόνων,χωρίς να απαιτείται η επιβολή κυρώσεων. Πλην όμως,ΦΕΥ........  Ε.Βεκρής Δ/ντής ε.τ. Γ.Λ.Κράτους.

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου