Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

                                         



                                          Περί ......Οργάνωσης  Γ.Λ.Κ και άλλα τραγελαφικά.........



               Με πρόσφατη ανάρτησή μας είχαμε ενημερώσει τους φίλους της ιστοσελίδας περί της απαράδεκτης κατάργησης με τις διατάξεις του άρθ.395 του πολυνομοσχεδίου {ήδη ν.4512/2018 (Α.5)} της Γενικής Δ/νσης Χορήγησης Συντάξεων Δημοσίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (το αναφέρουμε έστω και αν δεν αρέσει σε μερικούς- Σ Κ Α Σ Ι Λ Α μας-,άλλωστε αυτή την ιστορική Υπηρεσία την αναφέρει ρητά το  Σύνταγμα).
                Περιπλανώμενοι όμως στη "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" ανακαλύψαμε ανάρτηση ,με ΑΔΑ  ΨΩΖΗΗ-ΝΑ6, της αριθ.2/3743/0004/16.1.2018 προκήρυξης για την πλήρωση των θέσεων ευθύνης επιπέδου Γεν.Δ/νσης της ΓΓΔΠ (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,εδώ αναφέρεται),στις οποίες περιλαμβάνεται και η καταργηθείσα με τις ανωτέρω διατάξεις Γενική Δ/νση. Πραγματικό οργανωτικό ΑΛΑΛΟΥΜ..Και διερωτώμεθα πρόκειται περί αφέλειας,λάθους ή υποκρύπτεται κάποια σκοπιμότητα .Ας μπει στον κόπο να μας απαντήσει κάποιος αρμόδιος,στο πλαίσιο του....... κοινωνικού ελέγχου της Διοίκησης.
                Εν τω μεταξύ, κατά τη ψήφιση της διάταξης στη Βουλή τροποποιήθηκε η αρχική πρόταση και έχει περιληφθεί στο νόμο το εξής επικίνδυνο για τους υπηρετούντες σήμερα στην Υπηρεσία Συντάξεων    "καταργούνται πενήντα δύο (52) οργανικές θέσεις (σ.σ. προφανώς αυτές οι θέσεις που συνιστώνται στον ΕΦΚΑ και καλύπτονται και με υποχρεωτικές αποσπάσεις από τους εν λόγω υπαλλήλους) .........." Και ρωτάμε τι θα γίνει στην περίπτωση που επιστρέψουν μετά την απόσπασή τους στον ΕΦΚΑ διάρκειας ενός έτους τουλάχιστον και δεν υπάρχουν κενές θέσεις για να τις καταλάβουν? Θα απολυθούν ? Εν τω μεταξύ μπορεί να θεωρηθεί ότι  ήδη καταργουμένων με την κατάργηση της εν λόγω Γεν.Δ/νσης των θέσεων που κατείχαν οι αποσπώμενοι αυτοί ,ίσως θα πρέπει να απολυθούν κατά τις διατάξεις του Υ.Κ..Πολύ σοβαρά θέματα για να τα χειρίζονται αδαείς.
                 Κύριοι αρμόδιοι του Γ.Λ.Κράτους,επιτέλους ενδιαφερθείτε  και στηρίξτε το προσωπικό των Υπηρεσιών του,κατοχυρώνοντας τις θέσεις εργασίας που κατέχει και μην τους αφήνετε έρμαιους στην κινητικότητα ή/και στην ....απόλυση ακόμα. 

2 σχόλια:

  1. Φίλε Βαγγέλη, η φωνή σου είναι, δυστυχώς, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Κι ούτε μια αντίδραση εκ των έσωθεν! Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ μου κ.Γούλα,πράγματι βοώμεν εν ερήμω και αυτό είναι μια εξήγηση για το πως φτάσαμε ως εδώ.Αλλά για τη συγκεκριμένη περίπτωση οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες θα τηρήσουν για άλλη μια φορά αιδήμονα σιωπή? Είδομεν........

    ΑπάντησηΔιαγραφή