Σάββατο 14 Μαρτίου 2020



                                         ΠΡΩΤΟ ΟΦΣΑΙΝΤ (?)

                   Η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου,μέσω μιας ανάρτησης της marketnews (βλ. σχετική κοινοποίηση από Ευάγγελοσ Βεκρής 14/3/2020). Αναφέρεται στο γεγονός ότι, η νέα πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Σακελλαροπούλου ζήτησε όπως στην πρόσκληση που απέστειλε για την ορκομωσία της να αναφερθεί ως ΚΑΤΕΡΙΝΑ.
                    Το είχα ακούσει και με είχε προβληματήσει γιατί όταν ήμουν εν υπηρεσία υπήρξε αντίδραση από τη Γραμματεία του Υπουργικού Συμβουλίου γιατί σε κανονιστική πράξη,νομίζω ότι ήταν Προεδρικό Διάταγμα,είχαμε αναφέρει τον Πρωθυπουργό ως Αντώνιο Σαμαρά,ενώ αυτοί επέμεναν λανθασμένα ότι, πρέπει να διορθωθεί τό όνομα σε Αντώνης. Εμείς είχαμε επιμείνει ότι έπρεπε να μείνει ως έχει αφού  όνομα Αντώνης δεν υπάρχει και εξάλλου είχε διοριστεί ο Πρωθυπουργός, ως Αντώνιος Σαμαράς (βλ.ΦΕΚ Διορισμού της τότε Κυβερνήσεως).
                      Έτσι λοιπόν ανατρέξαμε στο  αρθ.63/Α/13.03.2020 ΦΕΚ, όπου δημοσιεύθηκε το ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ της νέας προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,όπου πολύ ορθά αναφέρεται ως ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Ν.Σακελλαροπούλου.΄Αλλωστε αυτό φέρει και την υπογραφή της με το ίδιο όνομα, ενώ σε πληθώρα αποφάσεων της Ολομ. του ΣτΕ αναφέρεται ορθά. Και δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η χρήση υποκοριστικών, όπως ΚΑΤΙΝΑ ή ΚΑΙΤΗ ή ΚΑΤΙΑ ή δεν ξέρω πως αλλιώς και εν προκειμένω ΚΑΤΕΡΙΝΑ , δεν περιποιεί τιμή στο αξίωμα,αλλά και νομικά δεν είναι επιτρεπτό..Αλλά και η αστυνομική της ταυτότητα θα πρέπει να αναγράφει το ορθό ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
                     Περαιτέρω, με τη χρήση του ονόματος που φέρουμε,ως χριστιανοί ορθόδοξοι,αποδίδουμε τιμή στον άγιο/αγία εν προκειμένω,η οποία με τον βίο της και το μαρτύριο της για την ομολογία του Χριστού,συγκαταλέγεται στους Αγίους-Μάρτυρες της Ορθοδοξίας. Θα πρέπει λοιπόν να μην εντρέπεται και αισθάνεται υπερήφανη η νέα πρόεδρός μας για το όνομά της και για το λόγο ότι, η Αγία Αικατερίνη ήταν πάνσοφος και αποστόμωσε τους διώκτες της και τους σοφούς της εποχής της.
                   Αναφερθήκαμε παραπάνω και στο νομικό μέρος της υπόθεσης,αφού τυχόν υπογραφή νόμων,κανονιστικών πράξεων, ΠΝΠ κ.λπ ενδεχομένως ως ΚΑΤΕΡΙΝΑ θα μπορούσε να εγείρει θέματα ακυρότητας ,δεδομένου ότι  αυτό δε συνάδει με το διορισμό της.
                    Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι εδώ ο κόσμος... καίγεται κοίτα με τι ασχολείται ο άνθρωπος. Θεωρώ όμως  ότι, σημασία στο πολιτειακό και πολιτικό γίγνεσθαι έχει και η παραμικρή λεπρομέρεια και απόδειξη περί αυτού αποτελεί το δημοσίευμα της αγαπητής marketnews περί στραβού ξεκινήματος της νέας προέδρου της Δημοκρατίας.
                    Καταλήγοντας επιβάλλεται με όλο το σεβασμό προς το αξίωμα που φέρει η κ.Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να ευχηθώ καλή θητεία και κάθε επιτυχία στο έργο της, δικαιώνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής βουλής που την εξέλεξε και τις προσδοκίες του ελληνικού λαού,επ αγαθώ της φιλτάτης μας και σκληρά δοκιμαζόμενης αυτή την περίοδο Ελλάδας μας.
           Ευάγγελος Βεκρής Δ/ντής ε.τ. του Γεν.Λογ.του Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου