Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

 



                                     ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ
  

         

               Με αρκετή καθυστέρηση ομολογουμένως,γιατί το θέμα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί με το πρώτο και συναφές μάλιστα νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος,κάτι φαίνεται ότι πάει να κινηθεί στο χώρο της αρμοδιότητας κανονισμού και πληρωμής των συντάξεων του δημοσίου.
                 Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του πάντοτε καλά πληροφορημένου περί τα συνταξιοδοτικά Ε.Τ. της Κυριακής,στις σημαντικές διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου περιλαμβάνεται και εκείνη που προβλέπει την αποκοπή της αρμοδιότητας έκδοσης των συντάξεων του Δημοσίου από τον ΕΦΚΑ ,με τη σύσταση Γενικής Δ/νσης Κύριων και Επικουρικών Συντάξεων Δημοσίου,που θα ξεμπλοκάρει 25.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις που είναι σε εκκρεμμότητα.
                  Όπως και θα θυμόσαστε, σε παλαιότερη ανάρτησή μας είχαμε περιγράψει τη χαοτική κατάσταση που βασιλεύει στην Κάνιγγος 29 και τονίζαμε την άμεση ανάγκη επιστροφής στο παλαιό καθεστώς (επαναφορά της αρμοδιότητας κανονισμού και πληρωμής των συντάξεων του Δημοσίου στο Γ.Λ.Κράτους). Περιμένουμε  να δούμε πως θα προταθεί η υλοποίηση της  εν λόγω αποκοπής αρμοδιοτήτων του ΕΦΚΑ (που θα συσταθεί η νέα Γενική Δ/νση,πως θα στελεχωθεί,κ.λπ),για να επανέλθουμε, γιατί οποιαδήποτε άλλη λύση εκτός της προαναφερόμενης  θα είναι αλυσιτελής και δεν θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.Οψόμεθα.........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου