Δευτέρα 7 Μαΐου 2018





                            Η  ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ...........

     
     Αναπόφευκτα ήλθε η επόμενη ημέρα ,μετά την αποκοπή των συντάξεων του Δημοσίου από το σώμα του Γ.Λ.Κράτους και την ενσωμάτωσή τους στον υδροκέφαλο ΕΦΚΑ.  Τα γεγονότα δικαίωσαν τις....Κασσάνδρες. Η λέξη " Χ Α Ο Σ " αδυνατεί να περιγράψει την υφισταμένη κατάσταση. Ας προσπαθήσουμε  όμως να την περιγράψουμε
      -   Ο μέχρι τις 30.04.2018 Προϊστάμενος της Γεν.Δ/νσης Συντάξεων δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί σε κενή θέση προϊσταμένου Γενικής Δ/νσης, στην πλήρωση της οποίας συντρέχουν και υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ-Δημ/κών.
       -  Οι προϊστάμενοι των λοιπών οργανικών μονάδων ανέλαβαν υπηρεσία στις νέες τους θέσεις ,χωρίς να παραδώσουν τις υποθέσεις  αρμοδιότητάς τους ,που έχουν χρεωθεί και εκκρεμούν, στη διάδοχη κατάσταση. Από τις νέες τους Υπηρεσίες δίδεται μια ανοχή δύο ημερών για να αναλάβουν εκεί κανονικά υπηρεσία. Το ίδιο και οι υπάλληλοι που τοποθετήθηκαν-μετακινήθηκαν σε άλλες Υπηρεσίες του ΓΛΚ.
        Και ρωτάμε εν προκειμένω .Τι θα γίνει με τις χιλιάδες εκκρεμείς υποθέσεις ? Ποιος θα κάνει την απογραφή τους και ποιος θα τις παραλάβει? (απίστευτη ....απροθυμία). Ποιος θα παραλάβει, με ασφάλεια, το Αρχείο των Συντάξεων? Πως θα γίνει η μεταφορά του υφισταμένου πληροφοριακού συστήματος ΟΠΣΣΔ και η ενσωμάτωσή του στον ΕΦΚΑ? Ποιος θα το υποστηρίζει εφεξής ? Ποιος θα εξυπηρετήσει όλες τις ουρές των άμοιρων συν/χων οι οποίοι συνωστίζονται στην Κάνιγγος 29 ? (και βέβαια μόνη η αλλαγή της ταμπέλας δεν αρκεί προς τούτο,ούτε και το γεγονός ότι ορισμένοι τώρα (οψίμως) θυμήθηκαν τις υποχρεώσεις τους και καταβάλλουν.....φιλότιμες προσπάθειες για την .....επιτυχία του εγχειρήματος). Και πλήθος άλλων ερωτηματικών στα οποία ουδείς αναλαμβάνει  υπεύθυνα να απαντήσει............Βεβαίως δε μιλάμε για την πρόοδο του έργου κανονισμού και εκτέλεσης των συντάξεων, αφού κανείς δεν εργάζεται προς τούτο εδώ και καιρό. ΄Αλλωστε σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες μηχ/κές εφαρμογές.Είμαι περίεργος να δω πως θα διεκπεραιωθεί όλο αυτό το stock που έχει συσσωρευθεί και σε ποιο χρόνο........ Κανένας σχεδιασμός για ομαλή μετάβαση στη νέα κατάσταση και απίστευτη προχειρότητα.!!!!!.Ποιος θα λογοδοτήσει  στη Βουλή και στον ελληνικό λαό για αυτή τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει  η εν λόγω Υπηρεσία?
         Α Ι Σ Χ Ο Σ και Ν Τ Ρ Ο Π Η!!!!! κύριοι.Διαλύσατε μια Υπηρεσία,η οποία τηρουμένων των αναλογιών διεκπεραίωνε,παρά τις αντιξοότητες,με επιτυχία το έργο της και παραδώσατε στο ΧΑΟΣ το χειρισμό των συν/κων υποθέσεων χιλιάδων απόμαχων ασφαλισμένων. Καμιά παραίτηση από ....ευθιξία (τι είναι τούτο πάλι?),γιαυτό το χάλι?
         Αναμένουμε απαντήσεις στα ερωτήματά μας από κάποιον αρμόδιο με ...ευθιξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου